Kevesebben fognak más biztosítóhoz átszerződni az idei kötelező biztosítás kampányában


A KGFB díjverseny kiéleződése miatt egyre többen fogják a díjaikat átszámolni, de kevesebben lesznek, akik biztosítót is fognak váltani. Az FBAMSZ szerint további díjcsökkenés már nem várható, mert az ügyfelek nagymértékű díjmegtakarítást kaptak az eddigi években.

Sőt, ők úgy vélik, hogy a KGFB díjak minimálisan emelkedni is fognak.

Az új számítás miatt sokan kerülhetnek más díjkategóriába. Ami azt jelenti, hogy a hengerűrtartalom alapű számítást felváltja a motor teljesítménye alapú számítás. Ez az autósok 30%-át érintheti. Tehát lesznek olyan autósok, akiknek a díja akár 10%-al is emelkedhet, de lesznek, akiknek ugyanennyivel csökken majd.

Az is változás, hogy akik 2010-ben vásároltak autót, azoknak a vásárlástól számított egy év múlva kell a kötelező biztosításukat felmondani és újra kötni. Ez a magyarországi autósok 10%-át érinti. Az autósok nagy részének még mindig a november a kötelező biztosítás váltásának az időszaka.

A PSZÁF 10 pontban kötelezte a biztosítókat a díjhirdetés technikáiról. Az autósoknak a forgalmi engedély alapján és a meghirdetett KGF díj alapján ki kell tudniuk számítani a kötelezőjüket. Tehát csak indexdíj meghirdetése szabályellenes. Évközben a biztosítók a kötelező biztosítás díjakat nem változtathatják meg, egyedül csak a bonusz malusz besorolást. Az ügyfélszerzési kedvezmény megszüntetését is előírta a PSZÁF.

Vissza