Ki veszíti a legtöbb KGFB szerződést?


A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampány szűk három hetében sok szó esett a biztosítók erősorrendjéről, kinél mennyi szerződéskötés született. Viszont ezek a számok csak némileg adnak biztos támpontot, mivel a legfontosabb, a nettó szerződésszám, azaz az új kötések és a felmondott szerződések különbsége.

A legtöbb ügyfelet az Allianz, az Uniqa és a Posta szenvedte el eddig, míg a nettó szerződésszám tekintetében a K&H, az Aegon, a Wáberer és a Genertel áll a legjobban. Jól látszik az a trend, mi szerint a korábbi nyertes biztosítók óvatos díjpolitikával tisztítják az állományukat. A két évvel ezelőtti Astra és a tavalyi győztes Uniqa már csak bizonyos szegmensekben viszik el az ügyfelet és a számukra nem tetsző kategóriákban inkább elengedik az ügyfeleiket.

A nyertes biztosítók kétszer, háromszor annyi szerződést kötnek, mint amennyi elhagyja őket, a kötelező biztosítás kalkulátor adatai szerint. Érdekes, hogy a régi nagy neveket akkor is választják, ha nem ővék a legjobb díj, és az ügyfél hajlandó fizetni azért, hogy az ügyfelük lehessen. Ilyen prémium biztosító az Aegon, a Generali és az Allianz is, de a második vonalban az Uniqa, a Groupama és az Union is a sorban áll.

Vissza