Kockázatos tarifák a kötelező biztosításban


A 2011-es évre október 30-án hirdetik meg a biztosítók a díjaikat. 14 biztosító kínál ma magyarországon KGFB-t. Ezek közül választhat a mintegy 4 millió gépjármű tulajdonos.

A KGFB díjverseny hatalmas lesz, ezért a PSZÁF folyamatosan figyeli a biztosítókat és komolyan fellép a szabálysértők ellen. Fogyasztóvédelem szempontjából az igazi munka október 30-a után kezdődik. A PSZÁF ügyfélszolgálatára évente 12 ezer panasz érkezik, úgy tűni ez idén sem lesz kevesebb.

Több biztosító olyan kedvezményeket is nyújtott, melyet csak a honlapon hirdetett meg és az ügyfelek nagy része nem is tudott róla. Ez most megszűnik és olyan más kedvezmények is, melyeket az ügyfél nem befolyásolhatott.

Mostantól kötelezte a PSZÁF a biztosítókat, hogy a KGFB díjakat úgy kell meghirdetniük, hogy azt a gépjármű tulajdonos maga is ki tudja számolni a meghirdetett kötelező díj és a forgalmi engedélye alapján.

Viszont a PSZÁF felhívja a figyelmet, hogy mintegy 200 ezer gépjármű forgalmi engedélyében rosszul van bejegyezve a KW-os teljesítmény, ami alapján a biztosítók számolnak. Az autósoknak az okmányirodákat kell felkeresni, hogy a hibát még időben kijavítassák.

Kötelező biztosítás kalkulátor ebben is segítségére van az online szerződőknek.

Vissza