Kötelező biztosítás (KGFB) csekk meglepetéssel


Nem is olyan rég lépett életbe a KGFB új törvénye, melybe az is szerepel, hogy a biztosítónak kell beszereznie a kártörténeti igazolást.

Sajnos már most mutatkoznak a problémák, mivel több biztosító ezt nem tette meg vagy nem sikerült. Ez azt jelenti, hogy akkor az erre vonatkozó negyedévre a biztosító az KGFB átkötésnél adott bónuszt az ügyféltől visszaveheti. Viszont ha késedelmesen is, de meg van a kártörténeti igazolás, akkor is most kell a számlát kifizetni és az ügyet később elrendezni.

Sajnos ezzel az üggyel sok ügyfelet a biztosítójuk visszasorolt, volt akit M04-be.

A biztosítók a jogszabályoknak engedelmeskedve azokat az ügyfeleket, akik nem szerezték be határidőig a kártörténeti igazolást, visszasorolták.

Az új kötelező biztosítási törvényben azért hoztak olyan intézkedéseket, hogy az ügyfeleket felmentsék plusz körök alól. Ilyen volt az, hogy a biztosító szerzi be a kártörténeti igazolást, a bonus-malus nyilvántartásán át.

A biztosítók között olyan adatbázist hoztak létre, hogy ezt az igazolást pár ügyfél adat és autó adat után pillanatok alatt lekérdezhessék.

Vissza