Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kalkulátor


A KGFB kampányban 2009-es csúcsot követően egyre kevesebb a biztosítóváltó. Idén várhatóan harmadannyian fognak új biztosítóhoz szerződni, mint a top évben. Az utóbbi öt-hat évben a kötelező biztosítás kalkulátor segítette felpörgetni a díjversenyt a biztosítók között. A rendszeres váltók éves díja 40-50%-al alacsonyabb, mint azoké az autósoké, akik csak 3-4 évente váltanak.

A biztosítók kötelező biztosítás díjbevétele radikálisan csökken, az üzletág ellenére nem veszteséges. Magán a kötelező piacon keveset realizálnak a biztosítók, viszont az üzletág technikai fedezetén jelentős hozamot realizálnak.

Az évről évre csökkenthető díjak mögött a kárhányad kedvező változása áll. Az autósok egyre kevesebbet ülnek autóba és a visszaeső gépjárműeladás egyre öregedő, azaz kisebb értékű gépjárműállományt jelent. A hűséget is bünteti a biztosító, az új ügyfeleknek adott kedvezményeket a régi ügyfeleken próbálják meg kompenzálni úgy, hogy az új szerződőknek több és másfajta kedvezményt is kínálnak. Aki nem akarja a biztosítóját lecserélni, az köthet egy új szerződést a régi biztosítójához, amellyel megkapja az újaknak járó kedvezményeket is.

 

Vissza