Még nincs vége a kötelező biztosítás kampánynak


Általában aki novemberben felmondja a KGFB szerződését, az egyből megköti a következő egy évre szóló szerződését, de a tulajdonosok 10%-a decemberben köti meg az új szerződését. A kampányban váltóknak december 31-ig van lehetőségük új szerződést kötni, azt követően fedezetlenségi díjat kell fizetni és vállalni kell a baleset kockázatait.

A biztosítók többsége már január közepén postára adja a csekket, amely a baleseti adó 30%-át is tartalmazza. Az adót a biztosító szedi be, de az adó alanya az üzembentartó. Aki a rendelkezésre álló 60 napos határidőn belül nem rendezi a kötelező biztosítása díját, a szerződése felmondását kockáztatja, amely időszakra fedezetlenségi díjat kell, hogy fizessen, illetve a károkozásait nem térítik meg. A baleseti adót a napi 300 forintos fedezetlenségi díjra is beszedik!

Amennyiben az ügyfél nem állítja helyre a jogviszonyt, a gépjárművet kivonják a forgalomból. Az inkasszós fizetésnél a meghatalmazásnál ügyelni kell arra is, hogy a biztosító a 30%-os baleseti adót is le tudja vonni. Amennyiben valaki a kötelező biztosítása mellé kiegészítő szolgáltatást is rendelt plusz díjért, arra a biztosítók nem fogják a baleseti adót felszámolni.

Vissza