Ne az utolsó pillanatban kössük meg a kötelező biztosításunkat


A KGFB árak esnek, ennek kihasználása érdekében most kössük meg! Ha ezt az utolsó pillanatra hagyjuk, akkor olyan mennyiségű szerződés fut majd be a biztosítókhoz, hogy a szerződésfeldolgozás hosszú ideig elhúzódhat.

Tavaly pont ebbe a hibába estek az emberek. Sokan nem kapták meg időben a befizetendő csekküket.

Eddig a biztosítóknál 300 ezernél is többen kötötték meg kötelező biztosításukat. Ez a tavalyi évhez képest 40%-os növekedést jelent. A biztosítók olyan alacsony tarifákat és jelentős kedveményeket adtak meg, hogy a felmérések azt mutatják, hogy a 4 millió magyarországi autóból 3 millió biztosan vált.

A legjobb tarifákat az Astra Biztosító nyújtotta, ezzel az árversenyt ők nyerték. Az Allianz, a KH és a Köbe is nagyon jó tarifákat adott meg. Náluk kötötték eddig a legtöbb biztosítást eddig. Az Astra Biztosító hiába a legalacsonyabb árakat adta meg, mégsem nála kötötték eddig a legtöbb szerződést. Az autósok egy új biztosítóval szemben még bizalmatlanok.

Nem biztos, hogy a legalacsonyabb kötelező biztosítás a legjobb, ugyanis az a megfelelő szolgáltatás rovására is mehet. Viszont fontos tudni, hogy a kártalanítási alap mindenképpen az ügyfeleket védi. Nem történhet meg mégegyszer az, ami a MÁV Biztosító csődbe menetelével történt.

A szolgáltatásokra igen nagy hangsúlyt fektettek a biztosítók. Ilyen például a Köbe Biztosítónál a kátyú és defekt biztosítás, mely 1800 Ft-ért megvásárolható, a Genertel Mini CASCO-val rukkolt elő, A Posta Biztosító okozói kiegészítő biztosításhoz hasonló, saját gépjárműben keletkezett törésre ajánl limitált összeghatárig fedezetet.

Vissza