Nehézségek adódhatnak a biztosítás váltással


Azok a gépjármű tulajdonosok, akik 2010 előtt vásárolták autójukat, novemberben mondhatják fel kötelező biztosításukat és december végéig köthetik újra. Ez nem mindig egyszerű, nehézségek léphetnek fel. Rengeteg a díjtarifa és bonyolult számítással lehet csak a legkedvezőbb díjat megtalálni a biztosítók között.

Tehát, mielőtt váltunk, az előző biztosításunkat fel kell mondanunk, majd december 31-ig kell újra kötnünk a kiválasztott biztosítónál. A felmondás írásban történik és fontos, hogy időben érkezzen meg a biztosítóhoz. Ha e-mailen, postai úton vagy faxon mondjuk fel a biztosításunkat és később érkezik a biztosítónkhoz, akkor a biztosításunk éleben marad.

A biztosító váltásnál érdemes körül néznünk az összes biztosító meghirdetett tarifái között, ugyanis az árak nagyon eltérőek lehetnek. A mostani kampányban pedig nagyon alacsonyak a tarifák, tehát érdemes váltani. A biztosítók minden ügyfélnek kiküldik a változásokat és az új tarifákat, ha nekünk ez nem felel meg, akkor van lehetőségünk a többi biztosítónál körülnézni. A  biztosítási alkusz honlapjain megtalálható biztosítás kalkulátor, mely minden biztosító minden díját egyszerre megmutatja és könnyen kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Vissza