Nem az ár alapján választunk KGFB-t


A biztosítók díjai között olyan kicsi a különbség, hogy már a díj mértéke egyáltalán nem szempont. Sokkal inkább figyelembe veszik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó szolgáltatásokat és kiegészítő biztosításokat.

Az autósok negyedének van nyolcezer forint, vagy az alatti díja, tavaly még az ötödét sem érte el az autósoknak ez a szám. Mivel a biztosítók ajánlatai között alig-alig van különbség, az autósok megnézik a biztosító nevét is, illetve a kínált szolgáltatásokat és kiegészítőket. A kötelező biztosítás kalkulátorban az autósok majd fele választ második, vagy hátrébb található helyről biztosítót magának.

A megkötött új KGFB szerződések számának alapján a K&H vezet és a Genertel követi a listán, bár nem tudjuk, hogy hányan kötnek el a biztosítóktól.

A kedvezményes díjak esetében a fiatalok és a budapestiek is a tavalyi számokhoz képest jelentős díjcsökkentést kaptak, de még így is fentmaradt az aránykülönbség az idősebbek, és a vidékiekhez képest. A biztosítók idén a díjat követően most szolgáltatási versenyt indítottak. A KGFB mellé minden nyolcadik autós választ valamilyen kiegészítőt.

Vissza