Pár ezresért már váltunk KGFB-t


Az autósok elégedettek a jelenlegi kötelező biztosítás díjaikkal, de a meghirdetett tarifák 5-8%-os díjcsökkentés több esetben is biztosító váltáshoz vezethet, mivel az ügyfelek többsége ötezer forintért már elhagyná a jelenlegi biztosítóját.

Az előzetes kalkulációk szerint, 5-800 ezer átszerződés fog születni, amelynek közel 60%-a kötelező biztosítás kalkulátor mellett. A biztosítók januártól tetszőlegesen módosíthatják a KGFB díjakat, viszont hatvan nappal korábban meg kell hirdetni. A megkötött szerződéseket nem érinti, azok a megkötéstől számított egy évig érvényben vannak és csak az évfordulóra lehet átkötni őket.

A biztosítók csökkentették ugyan a díjaikat, de a jelenlegi kampány a szolgáltatásokról és a kiegészítő biztosításokról szól. A legnépszerűbb kapcsolt termékek a mini CASCO, a kátyúkár-, vadkár-, szélvédőkár- és balesetbiztosítás. Ezen túl, idén is megjelentek újdonságok, mint a Wáberer Biztosító bónusz-biztosítása, amely az üzembentartó autójával, más által okozott kár esetén biztosítja a bónusz megtartását az üzembentartó részére.

A biztosítók jelentős, 30-50%-os kedvezményt adnak a kötelező díjából, ha azt CASCO-, vagy lakásbiztosítással kötjük együtt. A legtöbb autós a lopástól, a károkozástól fél a legjobban, de a kimutatások szerint a jelenlegi történelmi alacsony díjszintet is magasnak tartja az autósok többsége, ráadásul az egyre öregedő gépjárműparkban az idősödő autókat sem éri meg CASCO-val biztosítani, így az autók ötöde rendelkezik valamilyen CASCO szerződéssel.

Vissza