Sok biztosító, a kármentességet díjazza


A biztosítók számra már nem csak a gépjármű a fontos, hanem az ügyfél személye is érdekles. Emiatt a hozzá állás miatt az ügyfeleknek is egyre fontosabb a biztosító, a múltja és megbízhatósága, nem csak az alacsony KGFB díj.

A Generali Biztosító jobban díjazza, azokat az ügyfeleket, akik balesetmentesen vezetnek. Kedvezményekben részesítik és tarifáik is több %-al olcsóbbak. Tehát az emberi tényező előtérbe került. Tavaly 150 ezren kötöttek kötelező biztosítást a Generali Biztosítónál. Ez is mutatja, hogy a ügyfelek számára már nem csak az alacsony KGFB díjak, hanem a biztosító megbízhatósága is előtérbe kerül.

Több szakember is folyamatosan felhívja a figyelmet arra, hogy veszélyes lehet a túl alacsony díj, mert az már a szolgáltatás rovására mehet és nem biztos, hogy a ügyfél kellő képen biztosítva van.

Az új díjszámítás már a motor teljesítményére vonatkozik, tehát a biztosítók KW-ban számolnak. Ezáltal az autósok nagy része más díjkategóriába fog kerülni. Lesznek, akiknél az ár alacsonyabb lesz, de lesznek, akiknél emelkedni fog.

A Generalinál viszont figyelembe veszik azokat, akik kármentesen vezetnek, ők már -35% kedvezményt kapnak az alapdíjukból. Akiknél 4 évesnél idősebb a jogosítványuk, 15% kedvezményt kapnak.

Fejlesztésbe is kezdett a biztosító, hogy a díjkalkuláció az ügyfelek számára gyorsabb és egyszerűen kiszámítható legyen. Online kötelező biztosítás kalkulátorunk nem csak a KGFB díját, hanem a CASCO-ét is számolja.

Azok az ügyfelek, akik a biztosítónál egyszerre kötik meg a kötelező biztosításukat és a CASCO biztosításukat, jelentős kedvezményt tudhatnak magukénak.

A másik változás, hogy az idén vásárolt gépjárművek kötelező biztosításának a váltása, a az autóvásárlástól számított egy év múlva lesz. Ez az autósok 10%-át érinti. A többieknek a novemberi időszak marad.

Vissza