Túl alacsonyak a kötelező biztosítás átlagdíjai


Soha nem látott mélységbe csökkentek a KGFB díjak a 2011-es tarifa hirdetésekor. A piac teljesen átrendeződni látszik. Az újonnan magyar piacra lépő román Astra Biztosító pedig az atósok 40%-át is megszerezheti, sőt elszipkázhatja az eddigi nagy biztosítóktól az ügyfeleket.

Az Astra Biztosítóval a K H Biztosító és az Allianz, talán még a Köbe tarthat lépést. A szakemberek úgy vélik, ha ez a tendencia így folytatódik tovább, az Astra és a K H Biztosító fogja az autósok zömével megkötni a legtöbb kötelező biztosítás szerződést.

Az alkuszokat is megkérdezve jól látszik, hogy az Astránál az autósok 19%-a, a K H-nál 29%-a, az Allianznál 14%, a Köbe-nél 11%-a az autósoknak kötötte meg szerződését. Az átlagdíj 16 -17 ezer Ft.

Ha csak a tarifálást vesszük, akkor is az Astra Biztosító vitte a prémet.

A bisztosítási szakemberek úgy vélik, hogy hiába szereznek sok ügyfelet ezek a biztosítók, ekkora árcsökkenéssel, ami 40%-os a tavalyi évhez képest, lehetetlen veszteség nélkül működni. Ezek a kötelező díjak sok biztosítónál az adminisztrációs munkát sem fedezik majd, és kérdés, hogy a vezető biztosítók mennyire fogják tudni feldolgozni ezt a hatalmas mennyiségű szerződést. Van-e kapacitásuk rá?

Az idei kötelező kampányban még a motorosok is nagyon jól járnak! Az éves díjuk 40%-át takaríhatják meg, annak ellenére, hogy KW alapú számlálás van mostantól érvényben. Viszont, hogy ennyit tudjanak spórolni nagyon körbe kell nézniük a biztosítók körében, ugyanis nagyon nagyok a különbségek a motorok terén.

De nem csak a spórolással járnak jól a motor tulajdonosok, hanem az új KGFB-vel éves díjat is kaphatnak, ha ezt választják. Sőt a biztosító biztosítja számukra egész évre a zöldkártyát is! Kötelező biztosítás kalkulátorral a legegyszerűbb kiválasztani a legmegfelelőbb KGFB-t.

Vissza