Úgy mondjuk fel a KGFB szerződést, hogy azt igazolni is tudjuk


Az autósok most is mint az elmúlt években, az utolsó napokra hagyják a kötelező biztosítás felmondását és kötését. A tavalyi évhez képest mintegy 40%-al csökkentek a KGFB díjak, így az autósok nagy része biztosan váltani fog. Ez a számítások szerint 2 millió szerződés kötést is elérheti.

A kötelező biztosítást december 1-ig kell felmondani a biztosítónál. Ennek erre az időpontra biztosan be kell érkezni. Tehát ha valaki az utolsó pillanatban teszi meg a szerződés felmondását, azt úgy tegye meg, hogy igazolni is tudja. Tegye meg azt faxon és tartsa meg az igazolást vagy személyesen a biztosítónál és ott is kérjen erről írásos igazolást.

Ha mégis kicsúszik az időből az ügyfél és nem érkezik meg a felmondása, akkor a régi biztosítójánál kell, hogy maradjon és a régi szerződése él majd tovább. Ha ennek ellenére mégis más biztosítónál köti meg a KGFB-t, akkor az a törvény szerint érvénytelen.

Ha online kötelező biztosítás kalkulátoron keresztül intézzük a biztosításunkat, erről az alkusz intézkedik és az igazolást azonnal megkapjuk, ha biztosítónál tesszük ezt meg, akkor magunknak kell megbizonyosodni arról, hogy felmondásunk biztosan beérkezett-e.

Vissza