Újabb törvényjavaslatok a kötelező biztosításra vonatkozóan


Továbbra is baleseti adót kellene fizetni a kötelező biztosítás után, ez áll a költségvetési bizottság módosítási javaslatában. A baleseti adó megszüntetése, és az új adó belépése jelentős teherrel és gonddal járna, hisz mint a piacon, mint ügyfelek és biztosítók körében komoly vitákat eredményezhetnek.

A baleseti adó megszüntetése több hátránnyal járna, a kötelező bizottság szerint. A módosítási javaslat értelmében a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díjbevétele után 30 százalékos biztosítási adót nem kellene fizetni, viszont 30 százalékos baleseti adó maradna.

Amennyiben a kötelező biztosítás első részletét nem fizette be, az automatikusan megszűnik, de a fedezetlenségi díjat kötelező befizetni. Kötelező biztosítás kötéskor egyre többen helyezik előtérbe a kötelező biztosítás kalkulátort, mely segítségével kiválaszthatják a megfelelő díj ajánlatot, így a társadalom körében kötelező biztosítás választás tudatosabbá vált. Így, akik kötelező biztosítás kalkulátorral keresik a megfelelő biztosítást, 10-15 ezer forintot is tudnak spórolni.

Vissza