A lakásbiztosítást is fel kell mondani


A biztosítók változtattak a gyakorlatukon vagyonbiztosítások esetében. Korábban elég volt, ha a CASCO vagy a lakásbiztosítás esedékes díját nem fizettük be és a biztosító felmondta a szerződést. Ma már egy ilyen megoldás drága lehet, mivel minden biztosító peresíti ezeket a jogos követeléseit az ügyfelekkel szemben.

A lakásbiztosítás kakulátor csábítja az ügyfeleket, hiszen könnyedén tudunk vele biztosítót váltani, vagy a kialakult nagy verseny miatt olcsóbb lakásbiztosítást kötni. Fontos viszont, hogy azt szabályosan tegyük meg. A lakásbiztosításokat évfordulóra lehet felmondani, minimum harminc nappal korábban a biztosítóhoz igazolhatóan eljuttatott felmondással.

A felmondásnak meghatározott alaki tényezői vannak. Fel kell tüntetni a szerződő nevét, címét, azonosító okmány számát, a kötvényszámot, a kockázatviselés helyét, és magát a felmondás megszövegezését. Szaálytalan felmondás esetében a szerződés nem szűnik meg, a biztosítók végrehajtást kérnek a díjra. A szerződések nem törlődnek automatikusan díjnemfizetés esetében. A biztosítók 60-90 napig tartják életben a szerződéseket és ezen idő alatt szolgáltatnak is, az érte járó díjat nem tudjuk megspórolni.

Vissza