A lakásunkról gondoskodni kell


A magyar lakások egy család évtizedek alatt felhalmozott értékeit rejti, ezért szükséges, hogy lakásbiztosítással védjük a vagyonunkat. Egy jó biztosítást kellő körültekintéssel és alapossággal kell megválasztanunk.

Egy jó lakásbiztosítás kötéshez megfelelően fel kell mérni, milyen lehetséges károk következhetnek be és mekkora ingó és ingatlan vagyont veszélyeztetnek ezek a károk. Egyes káresetek, mint a tűz vagy az árvíz, elviheti a család minden vagyonát, amely évtizedek alatt sem pótolható teljes mértékben.

Egy rosszul megkötött szerződés hátulütői a legtöbbször akkor kerülnek a felszínre, amikor bekövetkezik a kár és a biztosító nem, vagy csak részben téríti a kárt. A legtöbb problémát az gerjeszti, hogy a díjérzékeny piacon a leginkább díj befolyásoló tényező az alulbiztosítás. Ebben az esetben pedig az alulbiztosítás mértékének megfelelő arányban fog a biztosító téríteni.

A másik fontos eset, a pótlási értékre, vagy a pillanatnyi értékre történő szerződéskötés. A pillanatnyi kárérték, a károsult vagyontárgy pillanatnyi értékét téríti. Csak hogy ebből még nem lehet újat venni, azaz pótolni a régit! Amennyiben a biztosító egy új érték 30-50%-át fizeti ki, akkor a fenntmaradó részt nekünk kell mellé tenni.

A biztosítók kínálata egyre inkább személyre szabható. Az alap szolgáltatásokban a legnagyobb értéket fedező szolgáltatások benne vannak, de van lehetőség minél részletesebb szerződést kötni külön szolgáltatásokkal és kiegészítő biztosításokkal. A lakásbiztosítás kalkulátor teljeskörű szolgáltatást kínál, így a fedezeteket is teljes mértékben megismerhetjük, illetve beállíthatjuk ingatlanunk kapcsán.

Vissza