A nyaralókra kötött lakásbiztosítást csak körültekintően


A nyaralók nagy részére a tulajdonosok általában kötnek lakásbiztosítást, de fontos, a körültekintő szerződés, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a biztosító fizetni fog kár esetén. Több dolog van, amiért a biztosító felárat kér, vagy nem érdemes biztosítani.

Mivel a nyaralók nem állandóan lakottak, a lakásbiztosítás kalkulátor 50-100%-os felárat számol az alapdíjra. Nem érdemes trükközni, mert a különféle közüzemi számlák nem támasztják alá azt a tényt, hogy ott valaki állandóan lakik. Mivel a káreseteket később észleljük a történtek bekövetkeztéhez képest, lényegesen túlléphetjük a kárbejelentési határidőt és a kármentés is csak jóval később történhet.

Nyaralóknál nem az ingóságra, inkább az ingatlanra kell koncentrálni. Egyrészről a nyaraló betörésvédelme általában nem felel meg a biztosító elvárásainak, másrészről használt, az otthonunkból kiszuperált bútorokkal és eszközökkel töltjük fel a nyaralót. Így érdemesebb az ingatlanra koncentrálni, és viharkárra, villámcsapásra, beázásra, vezetékes víz által okozott károkra és legfőképpen a tűzkárra odafigyelni a lakásbiztosítás szerződéskötésekor.

Amennyiben viszont tartósan, egész évben vannak a házban műszaki cikkek, az ingóságot is biztosítani kell. Aki bérbe is adja a nyaralóját, kiegészítő biztosításként az ott nyaralóknak balesetbiztosítást is érdemes kötnie, amelyet a legtöbb biztosító is kínál a lakásbiztosításaihoz.

Vissza