A tavaszi tűzvészek a lakásbiztosítás irányába fordítják a figyelmet


Már kora tavasszal számos helyről érkezett hír, hogy a meggyulladt avar és aljnövényzet a szárasság miatt könnyen lángra kapva elpusztíthatja egy vállalkozás telephelyét, vagy otthonunkat. A legjobb példa erre, a sajnálatosan leégett krasznahorkai felvidéki vár. A Habsburg pusztítást sikerült elkerülnie, de egy cigarettacsikk miatt leégett a teljes tetőszerkezete.

A krasznahorkai felvidéki várat a Generali Biztosító biztosította. Tűz esetek nem csak a szárasság idején következhetnek be, hanem lehet elektromos zárlat, vagy villámcsapás okán is, melyre köthető lakásbiztosítás nem csak magán, hanem jogi személyeknek is, a telephelyük védelmére.

A lakásbiztosítások védenek a tűz, de akár az elektromos tűz ellen is, vagy éppen a villámcsapások által okozott tűzkárok anyagi rendezésében is.

A telephelyeket, irodákat szintén súlythatják hasonló károk, ahol még az üzemszünet is komoly veszteségeket okozhatnak. A vállalkozásoknak van lehetőségük vagyonbiztosítás keretében az anyagi kockázatot minimalizálni.

Vissza