Allianz e-Otthon lakásbiztosítás


Az Allianz Biztosító a napokban vezette be az online köthető e-Otthonbiztosítás néven köthető lakásbiztosítását. Mivel egy innovatív online termékről van szó, az adminisztrációs költségek és terhek jelentősen csökkennek, míg a biztosítás minden fontos fedezetet és szolgáltatást tartalmaz kedvező ár mellett.

Az Allianz új, eddig nem alkalmazott módon hívja fel az emberek figyelmét arra, hogy egy lakásban hol, milyen károk keletkezhetnek. Az egyes lakáskárokkal a legtöbben tisztában vannak, de mivel még a legtöbbjük nem élt át tűz, árvíz, csőtörés, stb. károkat, ezért vizuálisan tudatosítják az emberekben, hogy mivel jár egy-egy káresemény.

A biztosító elkötelezett az online termékeknek, mivel rendkívül költséghatékony és az így megtakarított pénzt, az ügyfeleknek tudják kedvezmények formájában visszajuttatni. Az első ilyen termék az e-GFB volt, amit gyorsan követett az e-CASCO és az e-lakásbiztosítás is.

Ez az új e- termék a tudatos lakástulajdonosoknak is szól, mivel az itt alkalmazott önerő arra serkent, hogy az állagmegóvást és kármegelőzést vegyük komolyabban. Az önerő mértéke 20-40 ezer forint között van. A biztosító a hamarosan bevezetett vagyonbiztosítások kapcsán is azon az állásponton van, mely szerint nem a fedezetek és a térítések csökkentésével lehet a díjakat kordában tartani, hanem az önerő bevezetéséhez hasonlatos innovatív lépésekkel.

Az e-Otthon lakásbiztosítás három lépcsőből áll, Alap, Optimum és Komplex csomag, amelyek valós károkra adnak valós kártérítést, egészen az all-risk kategóriáig. Az Alap csomag húsz alap fedezeten kívül felelősségbiztosítást kínál. Az Optimum az Alap csomagon kívül, még a beázásra, vandalizmusra terjed ki. A Komplex ezeken felül biztosít mindent, ami a kizárásokban nem szerepel, azaz ez már egy all-risk lakásbiztosítás.

Vissza