Allianz önrészes e-lakásbiztosítás


Az Allianz Biztosító új e-lakásbiztosítása 20-40 ezer forintos önrészért, magasabb védelmi szintet kínál, azonos díjért cserébe, akár az all-risk kategóriában is. A piac háromnegyede biztosított, de nagy részük jelentősen alulbiztosított és legalább az ötödének tíz évesnél régebbi a szerződése.

Az ilyen évtizedes szerződések számos olyan elemet nem tartalmaznak, amelyeket ma már minden biztosító kínálatában szerepelnek. A régi szerződések az egyes fedezetek tekintetében is eltérően vállal a biztosító, hiszen megváltoztak jelentősen az árvízzel, a villámcsapással vagy a földrengéssel kapcsolatos térítések körülményei.

Az Allianz nem szándékozik átdolgozni a lakásbiztosításait, inkább vállalja a biztosítási adó 10%-os mértékét, tartva az esetleges elvándorlástól. Az e-lakásbiztosítás felső szolgáltatása az all-risk fedezet, ahol a kizárások rendkívül rövidek,alig alig tartalmaznak kizárást. Maga a biztosítás három csomagból áll, amelyet szabadon variálhat az ügyfél, a szerződéses összegeket tekintve.

A biztosító nem indul a csökkentett kockázatú termékek kifejlesztése területén, a biztosítási adóra nem tartja megfelelő válasznak. Ehelyett az önrészes biztosításokat és a szolgáltatások fejlesztésére voksol és ezt az irányt kívánja követni a jövőben.

Vissza