Egyre többen féltik ingatlanjaikat, így egyre többen kötnek lakásbiztosítást


Az elmúlt években nagyon sok természeti katasztrófa érte hazánkat, ami rámutatott a lakásbiztosítás fontosságára a lakosság körében. Ennek köszönhetően Magyarország a Ny-Európai országoktól nem marad el az otthonbiztosítások kötésében.

Azok, akik nem kötik meg a lakásbiztosítást a magas költségekre hivatkoznak, viszont azt tudni kell, hogy egy pizza árából kijön egy 100 négyzetméteres lakás havi biztosítás díja.

Az Allianz Biztosító által kezdeményezett felmérésben a megkérdezettek szerint, fontos a lakásbiztosítás, mintegy 89%-a válaszolt így, 60%-uk pedig bevallotta, hogy az elmúlt évek időjárási katasztrófái miatt kötött lakásbiztosítást.

Hazánk lakásai, ingatlanjai 75%-ban lefedettek ingatlanbiztosítással, ami nagyon jó a Ny-Európai átlag szerint. A felmérések alapján, akik nem rendelkeznek lakásbiztosítással, azok kisebb lakásban élnek, kisebb jövedelemmel rendelkeznek. Tehát pont nekik kellene megkötniük, mert ha kár éri az ingatlanukat, ők azok akik zsebből ezt nem tudják kifizetni.

A szolgáltatás, árérték aránya nagyon fontos a lakásbiztosítást kötők számára. Azt is fontosnak tartják, hogy a szerződés megkötése gyors és egyszerű legyen. Itt jól látszik, hogy az Internetes lakásbiztosítás kalkulátor szerződések száma egyre nő. Nagyon szeretik az ügyfelek, hogy egy helyen a biztosítók árait össze tudják hasonlítani, és ezek után a számukra legmegefelelőbb ajánlatot ki tudják választani.

A legideálisabb fedezet a lakástűzre, a lopásra, betörésre, csőtörésre, üvegtörésre, beázásra ad fedezetet.

Vissza