Egyre többen mondanak le a lakásbiztosításról


Egyre szaporodnak a biztosítás nélküli lakások, pedig a legtöbb esetben egy élet munkája van benne. A tulajdonosokat anyagi szempontok vezérlik, mivel a régi szerződések díjai magasak. A legtöbbjük nem is tudja, hogy lakásbiztosítás kalkulátor segítségével könnyedén találhat magának pár ezer forintért biztonságot.

A lakásbiztosítás kalkulátor segítsége mellett, nem csak a díjon spórolhat az ügyfél, hanem magasabb szolgáltatást is kaphat. A régi szerződések a maiakkal összehasonlítva lényegesen drágábbak és elavultabbak így olcsóbban találhatjuk meg ugyan azt a szerződést a neten. Akinek ez az ár is magas, egyesével állíthatja be a kockázatokat a kalkulátorban, amelyekre mindenképpen szüksége van. Ezzel további megtakarítás érhető el.

A kalkulátorban lehetőség van az ingó és ingatlan vagyon értékének beállítására is, amely értelemszerűen befolyásolja a fizetendő díjat. Ne essünk abba a spórolásos hibába, hogy alulbiztosítjuk magunkat, mert nem minden szerződéskötés szemleköteles, viszont ebben az esetben egy káreseményt követően a biztosító arányosított díjat fog fizetni.

Sajnos télen és nyáron is egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárások, így a legszükségesebb esetekre szükséges a lakásbiztosítás kötése. Egy átlagos magyar családiház biztosítás háromezer forint körül alakul havonta, amelyen nem érdemes spórolni. A családi költségvetésben nagy valószínűséggel találhaó ekkora összeg, amelyet hasznosan lehet elkölteni.

Vissza