Ellentétes nyilatkozatok a villámkárokkal kapcsolatban a lakásbiztosításoknál


A napokban ellentétes nyilatkozatok jelentek meg a sajtóban, amely szerint egyes biztosítók nem térítik meg azokat a károkat, amelyeket túlfeszültség okozott és a sérült berendezések előtt nem volt a túlfeszültséget levezető eszköz.

A hírek az Aegon Biztosító azon szerződéseit érinti, amelyeket a jövőben kötnek, a már megkötött szerződésekre nem terjesztik ki ezt a szigorítást a szabályzatba. A biztosító felhívta a figyelmet, hogy mind az értékesítők, mind a lakásbiztosítás kalkulátor felhívja a figyelmet a szükséges berendezés beszerzésére.

A biztosító álláspontját azzal indokolta, hogy az elmúlt években tapasztalt viharok hevessége jelentős mértékben erősödött, amely egyre nagyobb terhet jelent a biztosítónak, hiszen csak 2012-ben az erre a kárra kifizetett összeg jócskán meghaladja a százmillió forintot.

A biztosító a CASCO szerződésekhez előírt riasztó és indításgátló berendezések meglétének szükségességéhez hasonlítja a túlfeszültségszabályozó eszköz beszerzését, amely igaz ugyan, hogy ezer forintba kerül csak, de konnektoronkén, vagy eszközönként már kicsit nagyobb tétel.

A megjelent hírekre a Generali Biztosító azonnal reagált és kijelentette, hogy ők nem vezetik be a fent említett szigorítást sem az új, sem a régi szerződések esetében.

Vissza