Fizetnek a biztosítók a túlfeszültség okozta károkért


Annak ellenére, hogy nemrégiben az a hír járta, hogy a nyár elején megnövekvő viharok nyomán másodlagos villámkárt elszenvedett háztartásokból bejelentett lakásbiztosítás károkat nem fizetik ki a biztosítók, most mégis bizonyossá vált, igenis fizetnek.

Az Aegon biztosító jelezte, hogy az újonnan megkötött lakásbiztosításba már beépítik azt a kitételt, hogy a tulajdonosnak kötelessége túlfeszültség elleni védelemmel ellátni a szórakoztató és elektronikai berendezéseket. A régebbi lakásbiztosításoknál természetesen az Aegon biztosító is szó nélkül fizet, ha jogos a bejelentés.

Az Aegon biztosító annak nyomán módosított a lakásbiztosítás szerződésben ezeket a kitételeket, mert a júniusi hónapban szinte nem volt olyan hét, amikor ne lett volna másodlagos viharkár bejelentés az elektronikus berendezésekre.

A biztosítók folyamatosan elemzik a kárbejelentéseket, ám annak ellenére sem változtatnak a díjaikon, hogy például a legtöbb túlfeszültség okozta kárbejelentés a Generali biztosítónál történt.

Vissza