Hatalmas károkat okoznak az idei időjárások, a lakásbiztosítás előnyös szempontként szerepel


A lecsapódó viharok nagy károkat okoztak minden területen, a károk már meghaladták az 500 millió forintot. Hazánkban a lakások 75 százaléka biztosított, az új szerződések térítenek mindenféle lakáskárt, azonban a régi szerződések nem ennyire kiterjedtek.

Azonban ma már problémák vannak a lakásbiztosítás terén is, hisz a lakásbiztosítások nem minden esetben fizetnek, nyilvánvalóan a szerződés több előírást is tartalmaz, mint például legtöbb biztosító előír egy minimális szélsebességet, mely alatt nem fizet, ez azért szükséges, mert a rossz állapotú házakat egy enyhe vihar is megviselheti, így ne a biztosító viselje a felelősséget, ha a ház leromlott állapotú.

Sok szerződés esetében nyitva hagyott nyílászáró, vagy megrepedt tetőn át való kár esetén sem keletkezik kárfizetés, ezért lényegesen fontos, hogy tisztában legyünk a szerződés tartalmával, az előírt szabályzatokkal, hisz sok eset kivételt képez, ha nem megfelelően járunk el. Azonban ma már sok lakásbiztosítás esetén lehetőség van arra, hogy sms-ben jelezze a vihar közeledtét ügyfelei számára.

2012-re a magyar lakosság elérte azt a pontot, hogy otthona védelme számára, mely legértékesebb vagyontárgyát képezi, olyan lakásbiztosítást választ, mely olyan elemeket tartalmaz, melyek lakása számára és saját részére is megfelelnek, valamint ezt olyan biztosító nyújtja, akit megbízhatónak tart. Bármilyen lakásbiztosítást köt előtte ajánlatos alaposan átgondolni a döntést, és a biztosítási piacon alaposan végignézni.

Vissza