Időjárás biztosítás a lakásbiztosítás mellé


A sokrétű lakásbiztosítás csomagok kidolgozásában élen járó Generali Biztosító, egy teljesen új, és egyedi szolgáltatással rukkolt elő ügyfelei számára. A Házőrző otthon –és életmód-biztosítás mellé most kiegészítő biztosításként időjárás biztosítás is választható.

Az időjárás biztosítás lényege, hogy egy adott, összefüggő időintervallumban a szerződésben meghatározott meteorológiai jellemzők amennyiben eltérnek, az biztosítási eseménynek számít.

A lakásbiztosítás mellé köthető kiegészítő biztosítás időtartamát a Biztosító egy speciális időintervallumra teszi, mégpedig 06.01 és 08.20 közötti naptári időszakra. Ebben az időszakban az ügyfél által megjelölt 7 vagy 14 napos egybefüggő, egyszeri időszak lesz a biztosítás tárgya.

A biztosítási esemény szempontjából két meteorológiai változást vesznek figyelembe a 2012. évben. Egyrészt a napi mért hőmérséklet maximumát, és a napi csapadék mennyiségét.

A feltételekhez hozzátartozik, hogy a hét napos eseménynél három egybefüggő napi hőmérsékleti változás, vagy lehulló csapadékmennyiség változás a mérvadó, a szerződésben foglaltakhoz képest. Míg a 14 napos biztosítási eseménynél legalább öt egybefüggő napi hőmérsékleti változás és lehulló csapadékmennyiség változás a mérvadó a szerződésben foglaltakhoz képest.

Vissza