Jelentősen csökkent a lakásbiztosítás szerződéses állomány


2012-ben több mint 40 ezer lakásbiztosítás szerződéssel csökkent a biztosítók állománya, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A szerződések felmondása mögött a családi kasszák kimerülése húzódik meg, a megkérdezettek szeretnének biztosítást, de nem engedhetik meg maguknak, vagy már nem tudják fizetni.

A biztosítók a válság uán az ügyfél állomány megtartása érdekében létrehozta a CASCO biztosítások mintájára a csökkentett kockázatú, úgynevezett dobozos lakásbiztosításokat. Itt az ügyfeleknek nem kellett 2-3 csomag között választaniuk, hanem azokra a fedezetekre köthetnek szerződést, amelyek bekövetkezésétől tartanak, vagy nagy a bekövetkezés kockázata.

Egyes esetekben a biztosítók türelmi időt vezettek be, amely leginkább az árvíznél jöhet szóba. Ilyen esetekben általában két hét a kikötés és csak ezen idő elteltét követően lép életbe a fedezet az ingatlanra. A biztosítók a háztartások további szegényedése miatt bevezette az önrészes lakásbiztosítást. Ebben az esetben a kisebb, de a leggyakoribb káreseteket a biztosítónak nem kell kifizetnie, viszont nagyobb baj esetén ott áll a családok mögött.

A lakásbiztosítás kalkulátor elérhetővé teszi mindenkinek ezeket a konstrukciókat, így mindenki hozzá juthat a piacon fellelhető ajánlatokhoz, amelyet teljesen személyre szabhat az ügyfél az igényei szerint.

Vissza