Lakásbiztosítás kötés: elmulaszthatatlan tényezők


Vannak olyan dolgok, amelyre akkor is fel kell készülnünk lakásbiztosítás kötés kapcsán, ha tudjuk, hogy a biztosítási szakemberek készségesen eligazítanak bennünket a biztosítás útvesztőjében. Akinek saját lakása van, bizony bármikor számolhat a bajjal is, ami szélsőséges esetben több millió forintra is rúghat.

Ahhoz, hogy a bajban egész biztosan számíthassunk a biztosítóra a lakásbiztosítást okosan kell megkötni. Soha ne akarjuk a lakás biztosítást olcsón megúszni. Mindig is igaz volt, de jelen esetben hatványozottan igaz, olcsó húsnak, híg a leve.

Épp ezért a legfontosabb információkat nem szabad elhallgatni, ami vagyoni állapotunkra vonatkozik, mert ez határozza meg, hogy alulbiztosítottak maradunk, vagy teljes „mellszélességben” kiáll mellettünk a biztosító, ha bajba kerülnénk.

Sőt, most arra is nagyon kell figyelni lakás biztosítás kötés esetén, hogy amennyiben a biztosító később szerez tudomást a szerződést és a biztosítottságot befolyásoló tényezőkről és adatokról, akkor 15 napon belül javaslatot tesz a módosításra, vagy rosszabb esetben írásban fel is mondhatja a lakásbiztosítás szerződést.

A másik fontos dolog, amire figyelni kell, hogy ha mi elvárjuk a biztosítótól, hogy a szerződésben foglaltak szerint járjon el, akkor nekünk is kötelességünk teljesíteni, azt, amit a lakásbiztosítással vállaltunk. Baj esetén a legkisebb mulasztás is, veszélyeztetheti, hogy fizet-e a biztosító, vagy sem, hogy elutasítják, vagy elfogadják kárigényünket.

Vissza