Nem lehet egy otthont lakásbiztosítás nélkül fenntartani


Ma már elvárás, hogy minden lakás vagy családiház rendelkezzen lakásbiztosítással. Fontos viszont, hogy milyen szerződést kötünk, hiszen egy kár esetén azonnal bajba kerülhetünk egy rosszul megválasztott biztosítással kapcsolatban.

A magyar családok jellemzően az ingatlanjukban halmozzák fel vagyonukat, amely nem csak ingóság lehet, hanem az ingatlanon végzett folyamatos bővítések és fejlesztések. Egy nagyobb kár, vagy totálkár viszont elviheti a család évtizedek alatt felhalmozott vagyonát is. Ez akkor is bekövetkezhet, ha rendelkezünk lakásbiztosítással, de rosszul választottunk.

Hogyan szoktak rossz döntéseket hozni, szerződéskötés során? A bűvös szó: díjcsökkentés.

Hajlamosak vagyunk a minél kisebb díj elérése érdekében bizonyos fedezetekről lemondani és alulbiztosítani magunkat. A szerződéskötéskor jelentéktelennek tűnő fedezetek az évek során fontosakká válhatnak és az alulbiztosított ingó és ingatlan vagyon a benne esett komolyabb kárt követően azonnal megbosszulja magát, hiszen az alulbiztosítás mértékével arányosan a biztosító kevesebbet fog fizetni.

A lakásbiztosítás kalkulátor rendszeres használatával folyamatosan tájékoztatást nyerhetünk a piaci díjakról, és mivel nagy a verseny, egy pár éves biztosításon komolyabb összeget lehet éves szinten megtakarítani. A biztosítók folyamatos fejlesztésének köszönhetően, a fedezetek köre is egyre bővül, tehát amiért korábban plusz díjat kértek, néhány év múlva az alapcsomag része lehet.

A jelenlegi üzletpolitika egyértelműen a dobozos termékek felé halad. Ezek a "dobozok" alacsony áron vannak jelen, és rengeteg fedezettel bővíthető, azaz személyre szabható. Így biztosítható az, hogy mindenki azt kapja amit szeretne és csak azért kelljen fizetnie, amire szüksége van.

A fedezetek ma már rendkívül széleskörűek, míg a kiegészítő szolgáltatások és biztosítások köre is rendkívül szerteágazó. A legnagyobb értékű fedezetek általában az alapcsomagok részei.

Vissza