Nő a nyári szezonban a betörések száma, egy jó lakásbiztosítás sokat ér


A nyári szabadságolás idején főleg az Alföldön és a Fővárosban megnövekszik a betörések száma. A különböző mechanikai védelem mellett egy ingatlanbiztosítás is sokat segíthet, ha mégis bejutnak a betörők.

A rendőrök a legtöbb esetben sikertelenül zárják le a nyomozást, de a kevés sikeres esetben sem kapjuk vissza értékeinket, ahol a betörő kézre kerül. Ezekre az esetekre csak a lakásbiztosítás a megfelelő eszköz.

Aki betörés kockázatra is köt lakásbiztosítást, azoknak a biztosítók rendszerint különböző biztonságtechnikai előírásokat tesznek kötelezővé. Általános probléma, hogy az egyes ingalan típusoknál a rájuk jellemző kármegelőzés nem történik meg. Például nincs rács az alsó szinteken lévő ablakokon, vagy a bejárati ajtó előtt a folyosón.

A biztosítók többre értékelik a betörőket lassító mechanikai védelmet, mint az elektronikait. Érdemes értékeinket bankban tartani, a postaládát kiüríteni naponta, és a rokonokat vagy szomszédokat megkérni arra, hogy nézzenek rá a házra.

Lakásbiztosítás kötésekor ügyeljünk a megfelelő vagyonérték meghatározására és az ingatlanbiztosítás szerződés folyamatos karbantartására is, főleg, ha új ingó (bútor) vagy ingalan (tetőtér ráépítés) gyarapodás történik!

Vissza