Nyaralóra, víkendházra is lehet kötni lakásbiztosítást


Nem minden ingatlant használunk az év minden napján, de mégis bármilyen jelegű baleset, káresemény következhet be. Ezekre az esetekre találták ki a nyaralókra a lakásbiztosítást. Teljesen mindegy az ingatlan típusa, hiszen ez nem számít abban, hogy ki milyen csomagot választ.

A biztosító társaságok nem szoktak a lakóingatlanok között különbséget tenni. Nincsen olyan szabályozás, ami különbséget tudna tenni aközött, hogy valami az év minden napján rendeltetés szerűen van-e használva, vagy csak egy-két héten át. A lakásbiztosítás kötésekor azonban vannak kikötések az ingatlan elhelyezkedésével kapcsolatban. Árterületre vannak társaságok, amelyek egyáltalán nem nyújtanak szolgáltatást, hiszen ott nagy a rizikófaktor, hogy bármikor egy nagy vízözön elmos mindent.

Meg szokták különböztetni azt, hogy egy ingatlan milyen övezetben található, amelyet veszélyességi fokok szerint osztályoznak. Mindezen információk és még egy számos más nagyon fontos tényező befolyásolja azt, hogy egy lakásbiztosítás milyen áron köthető meg,

A kalkulátorok segítségével nagyon könnyen ki tudjuk számolni, hogy a mi ingatlanukra milyen áron köthető lakásbiztosítás. Nézzen körbe Ön is az interneten és kössön olyan biztosítást, ami a legjobban megfelel az Ön számára!

Vissza