Régi lakásbiztosításra nem mindig fizet a biztosító


A tíz éves, vagy annál régebbi lakásbiztosítások okozhatnak a tulajdonosaiknak meglepetéseket. Ezen idő alatt a biztosítók szabályzatai annyira megváltoztak, amely egy betöréses lopás káraira nem nyújt (mindig) fedezetet.

A régen kötött szerződések tekintetében, ami akkor megfelelő volt, az ma már nem biztos, hogy az. A betörések száma 15-20 év alatt megtöbbszöröződött, amire a biztosítók a mechaikai védelmi szint emelésével reagáltak az idők folyamán. Így nem meglepő, hogy azok a feltételek, amelyet korábban a szerződő teljesített, ma már nem elegendő, így kénytelenek azzal szembesülni egy kár kapcsán, hogy a biztosító csak a kár töredékét, vagy egyáltalán nem fizet a károsultnak.

Az idők folyamán a biztonsági berendezések is próbálták tartani a betörőkkel a tempót, amelynek révén a biztosítók egyre több elektronikai védelmet kérnek a mechaikain túl, ha az ügyfél az ingóságot komolyabb értéken kívánja biztosítani. A lakásbiztosítás kalkulátor minden biztosító szabályzatát tartalmazza, továbbá a fedezetek akár egyesével is beállíthatóak rajta.

Vissza