Senkinek nem szabad spórolnia a lakásbiztosításon


Egy ingatlanban keletkező kár kijavítása nagyon sok pénzbe kerül. Egy vihar, beázás vagy tűz okozta kár lakhatatlanná tud tenni egy egész ingatlant. A lakásbiztosításon sosem szabad spórolni, mert azt az otthonunk biztonsága érdekében kötjük.

Ha jön egy nagyon vihar és megrongálja a háztetőt, akkor máris bejelenthetjük a keletkező kárt a szolgáltató felé. Persze attól függ minden, hogy valaki milyen jellegű káreseményekre köt biztosítást.

A lakásbiztosítás megkötésekor érdemes nagyon figyelmesnek lenni, hogy olyan esetek mindenképpen benne legyenek a csomagban, amik a legalapvetőbb káresemények közé tartoznak: betörés, beázás, tűz, viharkárok stb. Olyan csomagot válasszunk, ami magában foglalja a nyílászárók megsérülését is. Egy műanyag ajtó vagy ablak betörése nagy kárt tud okozni, hiszen egy ilyen nyílászáró több tízezer forintba kerül.

Megnézhetjük, hogy az interneten milyen lehetőségek vannak arra, hogy ott kössünk lakásbiztosítást. Mindenképpen olyat válasszunk, ami a legtöbb esetet magában foglalja és ezért a lehető legkevesebbet kell fizetni.

Ha luxus ingatlana van, akkor arra érdemes mindig a legnagyobb kategóriába tartozó csomagot választani. Ne merjük megkockáztatni azt, hogy valami káresemény következik be és nincsen biztosításunk!

Vissza