A munkanélküliségi biztosítás menete


A munkanélküliségi biztosítás igénybevételének feltétele, hogy 22 éves kort betöltötte, de még nincs 56 éves. Magyarországon él és magyar állampolgár, Legalább egy éve dolgozik és nem a hozzátartozójánál. Igazolni tudja, hogy 6 hónapig nem veszíti el állását, nem volt olyan betegsége, mely 30 napnál tovább tartott volna.

Amennyiben elveszíti munkáját, az csak önhibáján kívül történhet. Ha munkáját elveszíti a munkanélküliség biztosítással rendelkező személy, rögtön be kell jelentkezni a munkanélküli hivatalba és ezt a biztosítójának azonnal jelenteni kell!

A biztosított a nettó bérének 80%-át is megkaphatja. Van olyan biztosító, ahol akár 250 ezer Ft a maximális biztosítási csomag, de akad ahol csak 120 ezer Ft. Tehát ha munkanélküliségi biztosítást kötünk, minél nagyobb összeget szeretnénk kapni, annál nagyobb csomagot válasszunk!

Ha elveszítettünk munkánkatakkor a biztosító való bejelentésünk után még 2 hónap az úgynevezett türelmi idő és csak utána folyósítják a járadékot

A munkanélküliségi biztosítás egy másik ága, a jövedelem kiesés biztosítás Ha akkor veszítjük el állásunkat, ha hosszantartó betegségben szenvedünk. Itt a türelmi idő egy hónap, de itt akár egy évig is fizet a biztosító.

A munkanélküliségi biztosítás belül még beszélhetünk baleseti rokkantsági és baleseti halálra szóló biztosításrólItt akár milliós nagysegrendű összeget is fizet a biztosító, míg a táppénz csak 60-70%-át fizeti ki, ami nem magas.

A munkanélküliségi biztosítás figyelembe veszik hogy a szerződő milyen magas iskolavégzettséggel rendelkezik, sőt azt is figyelembe veszik, hogy az ország melyik területén él és dolgozik.

Vissza