Biztosítás munkanélkülieknek


Sokan nem is tudják, hogy van már olyan biztosítás, mely a munkanélküliség időszakára átmeneti segítséget nyújthat. Ez a biztosítás a munkanélküliségi biztosítás.

Nagyon nehéz gazdasági helyzetbe kerültünk, de ennek ellenére alig van olyan, aki felkészülne arra, hogy elveszítheti munkáját és ezzel havi keresetét.

2009-ben az első negyedévben a munkanélküliek 45%-a több, mint egy évnél régebben keresett állást, vagyis 16,5 hónapig tartott.

A Groupama Biztosítóü és a Cora Áruház közösen indított útjára egy ilyen biztosítást, melyet 2010-től minden Cora Áruházban meg lehet kötni. Ez a komplex csomag a munkanélküliségre, a táppénzre, sőt halálesetre is segítséget nyújt. Amennyiben rokkantság vagy netán halál következik be, a biztosító egyszeri nagyobb összeggel nyújt segítséget a biztosítottnak, ha táppénzen vagy rokkantság miatt nem tud dolgozni az ember, akkor havi juttatásként kerül az összeg kifizetésre.

Az ügyfelek két féle csomagban érhetik el a munkanélküliség biztosításaikat, a Prémium és a Komfort csomagbanA munkanélküliség biztosítás évente kell fizetni és ha magasabb szolgáltatást szeretnénkaz összeg így sem éri el a 4000 Ft-ot.

Ha a biztosított munkanélkülivé válik, a 31. napon már kézhez is kaphatja a 70 ezer Ft-tól a 90 ezer Ft-ig terjedő összeget.

Vissza