Biztosítás munkanélküliségre


A munkanélküliség biztosítás átmeneti segítséget nyujthat, ha egy időre fizetés nélkül marad az ember. Persze nem mindenre nyújt megoldást.

Sajnos a válság és az egyre nagyobb mértéket öltő munkanélküliség miatt sok ember megpróbálja bebiztosítani magát, ha őt is eléri ez a sajnálatos eset és így a fizetési terhet egy kissé enyhíti majd. Ny- Európában a munkanélküliség biztosítás már évtizedek óta jelen van, de nálunk csak most ismerkednek vele az emberek a gazdasági válság hatására.

A munkanélküliség biztosítás lényegehogy, ha a biztosított munkaviszonya megszűnik a szerződésben leírott okok szerint, akkor erre az esetre, persze, ha biztosítási díjat rendesen fizették, a továbbiakban egy meghatározott intervallunra a hitelszerződését fizeti vagy a bank felé utalja. Így a bank addig legalább is nem mondhatja fel egyoldalúan a hitelszerződést.

Azt fontos tudnihogy munkanélküliség biztosítás szerződést csak azzal köt a biztosítóaki tartós munkaviszonyban áll. Tehát, aki már többször volt munkanélküli, vagy havonta vált munkahelyet, az nem számíthat arra, hogy a biztosító szerződést köt vele.

Fontos, ha a munkavállaló közös megegyezéssel kell, hogy munkahelyétől elváljon, akkor ebben az esetben sem köt szerződést vele a biztosító.

Vissza