Jövedelempótló Biztosítás avagy Munkanélküliségi Biztosítás


Magyarországon a munkanélküliség egyre nagyobb méreteket ölt. Ebben a mai helyzetbe sok embernek kell szembe néznie azzal a ténnyel, hogy akár munkanélkülivé is válhat. Sok biztosítónál már köthetünk munkanélküliség biztosítást is, melyek már egyre jobb feltételekkel jelennek meg.

Ma már 250 ezer Ft-ra is szerződhetünk és jó hír, hogy a munkavállalók által megkötött munkanélküli biztosítás díja havi 2800 Ft.

Átlagosan az emberek 30-35 éves csoportja köti meg inkább a munkanélküliség biztosítást és a 9 hónapos futamidőt választja, 100 ezer Ft-os biztosítás összeggel

Korábban a kockázati elbírálás közé tartozott a munkavállaló személye, lakhelye, iskolázottsága is, ma már kisebb hangsúlyt kap a munkavállaló személye. Kockázati elbírálásban viszont fontos szerepet játszik a munkáltató állapota / csődhelyzet, leépítések/.

Különböző biztosítás társaságok másként kezelik azokatakik voltak már munkanélküliek, és akik még nem. A Gyesen lévők és nyugdíjasok minden munkanélküliségi biztosítás kizártak

Jó hír, hogy az egyre szigorodó elbírálás mellet így is 10 munkavállalóból 7 jó elbírálást kap.

Ami még nagyon fontos, hogy ez a munkanélküliség biztosítás fedezetet nyújt maradandó károsodásra, balesetre, betegségre és halál esetén is.

Vissza