Már a munkanélküliség biztosítás sem kelendő


Az alkuszok megpróbálják elérni, hogy a munkanélküliség biztosításra adókedvezményt adjon a kormány annak, aki így gondoskodik magáról, míg nem talál állást.

A korábbi évek tendenciái felborultak 2011-re, mivel az emberek töredéke gondoskodik biztonságáról eme biztosítási formával.

Sajnos, az emberek rendszerint csak akkor fordultak a biztosítás védelmébe, amikor az adott szektort ahol dolgoznak, tömeges leépítés fenyegeti. Ilyenkor viszont a biztosítónak nincs elegendő ideje arra, hogy az adott szektorból megfelelő mennyiségű fedezetet képezzenek.

Így előfordulhat az is, hogy a biztosító nem fogadja be az ajánlatot, bár az APRIL Biztosító képviselője elmondta, hogy 95%-ban szerződnek az ügyfelekkel.

Az új elképzelés szerint, a kormánynak támogatnia kellene azokat adójóváírás formályában, akik munkanélküliség biztosítás kötéssel gondoskodnak magukról arra az időre, amikor nincs éppen állásuk, a kedvezményezett pedig maga a munkavállaló lenneaki le is írhaná az adójából a biztosítás díj összegét

Vissza