Mikor fizet a munkanélküliségi biztosítás


A PSZÁF felhívja a figyelmet a munkanélküliség biztosításra dezetet nyújtó biztosításra, illetve törlesztési biztosításokra, melyek mellé különféle hitelek köthetők.

Ezek a biztosítások inkább csoportos biztosítások. A két fél aki szerződik az a bank és a biztosító, a biztosított pedig az ügyfél.

A munkanélküliség biztosítás alapján a biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy ha az adós keresőképtelenné vagy munkanélkülivé válik, akkor a biztosított helyett átválalja a részleteket. Ez egy meghatározott időpontig történik, mely lehet 6-12 hónapig.

Nagyon fontos tudni, hogy a munkanélküliség biztosításban a kockázatviselés csak abban az esetben terjed ki, ha a munkaviszony közös megegyezéssel történő felmondását megis indokolják és ez le is fektetik írásban.

A közös megegyezésnél az időpont és a juttatások is rugalamsan megoldhatók és nagyon gyakori a felek létszámcsökkentés vagy leépítés miatti munkaviszony megszűntetést is közös megegyezésként tűntetik fel.

A törlesztési biztosítások a munkanélküliség címén csak abban az esetben fizetnek, ha a munkaviszony közös megegyezéssel ér véget és eben az esetben fel van tűntetve ennek oka.

Vissza