Munkanélküliség biztosításról általában


Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy hosszabb vagy rövidebb időre táppélnzre szorulunk egy hosszabb betegség miatt. Ez a fizetésünk nagymértékű csökkenésével járhat, és még ezek után akár a munkánkat is elveszíthetjük és munkanélkülivé válhatunk. Tehát jövedelemmel már nem számolhatunk, munkanélküliség biztosítás nélkül.

Ezekre a munkanélküliség biztosítás jelenthet segítséget. Még ezekben a nehéz időkben is kell a számlákat fizetni a beiskolázást, stb... Nagyon kevesen rendelkeznek tartalékokkal, hogy ez egy időre ne okozzon gondotA munkanélküliség biztosítás rendelkezik még baleseti kockázatokkalmely halál bekövetkeztére is kockázatot nyújt.

A munkanélküliségi biztosítást jövedelemkiesésre kötjük, ha a munkanélküliség bekövetkezik. Csak arra az esetre vonatkozik, ha a munkavállaló a saját hibáján kivül munkanélkülivé válik, ekkor fizet a biztosító. Ez 50-től 250 ezer Ft-ig terjedhet, de nem lehet a nettó kereset 70%-a. A biztosító maximum 9 hónapig fizethet. Ezt a biztosítást online is megköthetik.

A munkanélküliség biztosítás a lényege azhogy a biztosítási feltételeket előre rögzítik és ez alapján kötelezettséget vállal, ha bekövetkezne egy esetleges munkanélküliség, így a szerződésben lefektett összeggel pótlásra kerül a jövedelem. Ez legfeljebb 9 hónapig tarthat.

A munkanélküliség biztosítást 22-től 54 éves koráig lehet megkötni. Ehez magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie és legalább 1 éves munkaviszonnyal.

Vissza