Munkanélküliségi biztosítás milliókban mérhető


Ha közös megegyezéssel válunk meg munkahelyünktől, nem fizet a biztosítónk, hiába rendelkezünk munkanélküliségi biztosítással. Általában a munkáltatónak a legmegfelelőbb és kedvezőbb, ha közös megegyezéssel válnak meg munkatársaiktól, így ezek az emberek elesnek a munkanélküliségi biztosítás összegétől.

Az idei évre a köztisztviselők ezreinek munkanélküliségét várják, ezért fontos, hogy ezek az emberek fontolóra vegyék a munkanélküliségi biztosítás megkötését. A munkaszerződést fontos átnézni még azoknak is, akik már rendelkeznek munkanélküliségi biztosítással. Ugyanis könnyen nem fizet a biztosító, ha a szerződés valamelyik pontja hibádzik és nem felel meg az ügyfél. Sokan nem is tudják, hogy mekkora kár érheti őket, ha munkáltatójukkal közös megegyezéssel válnak el. Ez kizárja őket a munkanélküliségi biztosítás díjkifizetéséből.

A jellemző, hogy a 30-35 évesek kötnek havi 100 ezer Ft-ra munkanélküliségi biztosítás Ennek a korosztálynak gyerekei vannak és hiteleik és ezeknek a költségeiknek egy részét ebből az összegből téríteni tudják. Ez általában havonta mintegy 2500 Ft a legdrágább 7000 Ft.

Ez az új munkanélküliség biztosítás 22-55 éves kor között köthető és legalább egy éves munkaviszonyban dolgozók szerződhetnek. A havi kifizetés összegét a szerződő határozza meg 50 -250 ezer Ft-ig. A legáltalánosabb a havi 100 ezer Ft. A baleset vagy betegség miatti jövedelem kiesés időszakára ennek a felét határozza meg. Ha viszont maradandó egészségkárosodás lép föl, akkor ennek az összegnek a húszszorosa.

Vissza