Nagy az érdeklődés a munkanélküliségi biztosítás iránt


Tavalyi év márciusától mintegy 90 ezer emberrel nőtt a munkanélküliek száma Magyarországon. Ez már meghaladja a 644 ezret. A válság hatására nagyon megemelkedett ez a szám és sajnos az előrejelzések azt mutatják, hogy ez nőni is fog.

Sajnos a munkanélküliségi ellátás megváltozott, mert a segély és az időtartam, amire jár, nem elég arra az időszakra, ameddig az illető új munkát talál. Ugyanis a család az egyik kereső kiesését sok esetben nem vészeli át.

Ezért egyre többen érdeklődnek a munkanélküliségi biztosítás után, mely szabad felhasználást nyújt, nem magas díjakkal.

A folyamatos létszámleépítések, munkahelyek megszűnésének időtartamában, több mint kétszázezren tarifáltak, egy-egy biztosító kalkulátorával, mivel a díjak is kedvezőek. Ebből a számból, tízezren kötöttek is munkanélküli biztosítást, melyet szabadon használhatnak fel az ügyfelek, nem szükséges a hiteltörlesztésére fordítani azt.

A munkanélküliségi biztosítás fedezetet nyújt baleset okozta halálratáppénzre, munkanélküliségre, melyet a legtöbben a 30-45 éves korosztály veszi igénybe.

A legtöbben a havi 60-100 ezer Ft-os csomagot választja, mely havi díja 2750 Ft. Aki magasabb jövedelemmel rendelkezik, az a 140-170 ezer Ft-os csomagot választja, ennek havi díja 3600Ft-rúg. A szerződéskötések több mint, a felét felsőfokú végzettségűek kötötték, mely arra a statisztikára mutat rá, miszerint a legtöbb munkanélküli a felsőfokú végzettségűek közül kerül ki. A középiskolát végzettek közül 41%-os a munkanélküliség, a szakmunkások között pedig 16%-os.

Hogy az illető megkapja a biztosítás összegetannak feltétele az, hogy amint megszűnik a munkája, rögtön be kell, hogy jelentkezzen a munkanélküli hivatalba és rendelkezzen az igazolással, mely arra jogosítja, hogy munkanélküli járadékot kapjonA biztosítás járadék ezek után a 61naptól 9 hónapig jár.

A munkanélküli járadék a az első 3 hónapban az átlagbér 60%-a, ezután pedig mindössze 44 ezer Ft jár. Ez viszont nem elég arra, hogy egy család fenn tudjon maradni, míg az egyik kereső fél kiesik. Tehát érdemes elgondolkodni a munkanélküli biztosításmely sokat segít a nehéz időszakban.

 

Vissza