Businesguard D&O szakmai felelősségbiztosítás


Veszélybe kerülhet vezető beosztású tisztségviselők vagyona, háza, ha nem megfelelően, gondatlan magatartás miatt valakinek kárt okoznak. Sok esetben saját hibájukon kivül történik, ezért erre fedezetet nyújt a Businessguard szakmai felelősségbiztosítás.

A legprofibb és legkorrektebb cégeknél is megtörténhet, hogy egy beszállító vagy alkalmazott feljelentést tesz a felügyeleti hatóságoknál. Ez akár a vezetőkkel szembeni vizsgálatot is eredményezhet és ez pénzügyi kockázattal is együtt járhat. Erre a D&O nyújthat fedezetet.

Manapság egyre többször fordul elő, hogy a felügyeleti szerv a társaságra pénzbírságot szab ki, továbbá a cég adott területének vezetőjére is bírságot szabhat. Erre is fedezetet nyújt a Businessguard szakmai felelősségbiztosítás.

A vezetők még börtönbe is kerülhetnek gondatlan mulasztásukért, tetteikért. A jogerős ítéletig akár évek is eltelhetnek. A jogi védelem pedig nagyon drága. A D&O a jogi procedúra költségeire is nyújthat fedezetet.

Az ilyen bírósági procedúra nem csak költségeiben, de a jó hírnév elvesztésében is károsíthatja tulajdonosát. Ha a hírnév visszaállításában PR szakemberek segítségére van szükség, ennek költségeit a Businessguard állja.

A legnagyobb krízishelyzetben a D&O szakemberei a legjobbak jogi szempontból is! A családi vállalkozásoknak is felelniük kell tetteikért, jó hírneveikért, ezért nekik is meggondolandó az új Businessguard szakmai felelősségbiztosítás.

A D&O szakmai felelősségiztosítás megléte biztonságot nyújt, ha valótlan állításokkal találjuk szemben magunkat.

A szerződés lejárta után 5 évvel is biztonságot nyújt a Businessguard a vezető tisztségviselőknek, ha kártérítést kell fizetniük vagy bűntetést a rossz vagy meggondolatlan döntésük következményeképp.

A 2009-es csődtörvény a cégeknek garanciát biztosít egy esetleges felszámolás során. A cégvezetők ellen indított per elején a vezetőkenk biztosítékot kell adniuk, ha a hitelezők ezt kérik a bíróságtól. Ha a vezető mégsem fizet, akkor 5 évre el van tiltva minden vezető pozíciótól.

Vissza