Felelősségbiztosítás tömegrendezvényekre


A Független Biztosítási Alkuszok Szövettsége felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon a rendezvények szakmai felelősségbiztosítás kérdése nincs kellően szabályozva és ellenőrizve.

A szervezők egy kitalált számra és kockázatra biztosítjáka programot. Sokaknak nincs is éves biztosítási keretük. A profi rendezvényszervezők is jobb, egyértelműbb szabályozást várnak és követelnek.

Sajnos Magyarországon a rendezvények szakmai felelősségbiztosítását senki sem ellenőrzi, míg Európában egyetlen rendezvényt sem kezdhetnek meg a megfelelő felelősségbiztosítás nélkül.

Sok rendezvényt szerveznek és meg is tartják őket szakmai felelősségbiztosítás nélkül, akár tömegeket vonzó rendezvényeknél is. Ez súlyos gondatlanságnak minősül. A szervezők ezen inkább spórolnak, vagy éppen tapasztalatlanságból teszik.

Nagyon fontos a szabályozás, mert a résztvevőknek a saját élet és balesetbiztosításuk adhat egy is támaszt. A megfelelő szakmai felelősségbiztosítás elengedhetetlen egy színvonalas, jó szórakozóhelynek.

Vissza