Növekedhet a szakmai felelősségbiztosítás piaca


Az Union Biztosító szerint a vállalati szakmai felelősségbiztosítás komoly emelkedést mutathat a közeljövőben. A piac most 12-16 milliárdos, de ennél sokkal nagyobb növekedést mutatnak az előrejelzések.

Sajnos a magyarországi cégek nagy része még mindig egy szükséges kifizetésnek állítja be, melyet a lehető legjobban szeretne lefaragni. Sajnos akkor mérik csak fel a komolyságát, mikor bekövetkezik a baj.

Viszont egyre többen veszik komolyan és ez a kis és közepes vállalatokra, vállalkozásokra is jellemző. Tisztában vannak, hogy az okozott kár is jelentős kifizetésekkel járhatnak. Jól látható, hogy a tavalyi ajkai vörösiszapömlés nem csak anyagi károkat, hanem emeberéleteket is okozott, a természeti katasztrófáról nem is beszélve. Az ipari cégek milliárdos károkat okozhatnak.

Miután az emberek az igazságszolgáltatásokon keresztül akarják az igényeiket érvényesíteni mindinkább, a felelősségbiztosítás igénye is nő.

Ma magyarországon a nagyvállalatok szakmai felelősségbiztosítása 10-100 millió Ft, ez az összeg Ausztriában a kisboltok szakmai felelősségbiztosítás jellemző

A vállalatok cégek biztosítás fordulópontja december végeIlyenkor érdemes átgondolni és újrakötni a szerződéseket, mert ha beüt a baj, akkor lesznek igazán rossz helyzetben a vállalatok és azok vezetői.

Vissza