Pénzügyi szolgáltatók szakmai felelősségbiztosítása


A hitel és pénzügyi közvetítők hitel és lízing termékekkel kapcsolatban adnak tanácsokat. Ezen tevékenységek szigorúan leszabályozásokkal történik.

Tehát ez a szolgáltatás a pénzügyi közvetítők mindennapi kockázataira fedezetet közvetít, így védelmet biztosít a kárigényekkel szemben. Az ügyfelek igen jelentős része tisztában van a jogaival, így akár egy hitelfelvételnél vagy szakmai felelősségbiztosítás kötésénél is fontos, hogy figyelmesen járjunk el.

A pézügyi közvetítők kockázatai például, ha egyes hitelterméknél nem teljeskörű vagy nem megfelelő a tájékoztatás, vagy ha az ügyintézés során hiányosságok lépnek fel, mint például a hitelkérelem vagy a kapcsolódó dokumentumok késői beadása, és a személyiségi jogok megsértése. Ilyen például a személyi adatok nem megfelelő kezelése.

A szakmai felelősségbiztosítás kiterjed a minimális biztosítási fedezetekre Ilyen például a pénzügyi közvetítő által okozott károk megtérítése. A hitelközvetitő cég alvállalkozóinak tevékenységeire vonatkozó fedezet. A hitelközvetítővel szembeni kárigény jogvédelmi költségének megtérítése. A hitelközvetítőnek átnyújtott dokumentumok pótlásának a költségtérítése. A személyiségi jogok megsértésének kárigénye. A bírosági megjelenés költségtérítése. Szakmai tevékenység körében elkövetett rágalmazás,becsületsértés kárígénye.

A kártérítési limit természetesen gondosan átvizsgálva akár 1.000.000 Ft/kár/év. Tehát ez akár egymilliárd Ft is lehet.

 

Vissza