Szakmai felelősségbiztosítás


Az egészségügyben egyre nagyobb teret hódít a szakmai felelősségbiztosítás piaca. A verseny egyre fokozódik. Ez a szakmai felelősségbiztosítás az egyéni illetve cég által okozott műhibák, véletlen károk megtérítésével foglalkozik.

Mintegy 50 ezer olyan tevékenység létezik ma Magyarországon, amelyeket a jogszabály csak szakmai felelősségbiztosítás megkötésével engedélyez. Ilyenek a gyógy, pénzügyi, veszélyes üzemi tevékenységi körök.

Viszont egyre többen érdeklődnek a szakmai felelősségbiztosítás iránt, akiknél ez nem előírt. Így az Union Biztosító kéményseprőknek, takarítóknak kínál új csomagot. Ezek az összegek elég magasakde a gazdasági válság befejeztével talán egyre több cég majd megengedhet magának magas költségű szakmai felelősségbiztosítás

Nagy emelkedést az egészségügyi szektorban várnak, miután a műhibaperek egyre jobban teret hódítanak. A kártérítési díjak pedig egyre magasabbak. Például egy súlyos egészségkárosodás esetén már az 50 millió Ft-os határt is átléphetik a perköltséggel együtt.

Vissza