A magyarok több mint a fele utasbiztosítás nélkül utazik


A magyarok közül újra egyre többen választanak külföldi úti célt. Sajnos viszont 70%-uk nem köt megfelelő utasbiztosítást. Nem vizsgálják meg az elutazás előtt, hogy egyes országban az orvosi ellátás 30 ezer Ft-tól indul. A kórházi napi díj mintegy 180 ezer Ft-nál kezdődik.

Az utazási irodák előfoglalási kedvezményt nyújtottak, így nagyon sokan, akik eddig itthon töltötték a nyarat, most külföldre indultak.

A legkedveltebb úti célok, Törökország, Horvátország és Bulgária.

Fontos, hogy bármerre indulunk, nézzünk utána az ottani vízminőségnek, mindig legyen nálunk úti gyógyszertár.

Ma Magyarországon egy utasbiztosítás már napi 250-300 Ft-ból kihozható, ennek ellenére még mindig a lakosság 70%-a anélkül utazik. Ez a nyugati országokhoz képest nagyon kevés. Pedig egy baleset vagy betegség esetén iszonyatos árakat kell kifizetni külföldön egy orvosi ellátásért.

Itt van mindjárt a legkedveltebb üdülőhely, Törökország, ahol az orvosi ellátás 30-150 ezer FT között mozog. A kórházi napi díj pedig 45 ezer Ft.

Ha viszont nagy a baj és műtétre kerül a sor, 5-8 millió Ft-ot is elkérhetnek.

A nyelv hiánya is nagy gondot okozhat. Erre nagy segítség az asszisztencia, mely a nap 24 órájában elérhető, magyar nyelvű és akár nyelvi probléma miatt is segítséget nyújthat, baleset esetén rendőrt hív, a megfelelő kórházba szállítást segíti, az autó szervizelésben is segítséget nyújt, stb.

Az elmúlt időszakban egyre többen online kötik az utasbiztosítást. Mely gyors, kényelmes és e-mailen pár órán belül már meg is kapjuk az utasbiztosítási kötvényünket. Emellett rengeteg kedvezményben is részesülhetünk.

Fontos, hogy az utasbiztosítási kötvényszámunk mindig elérhető helyen legyen a telefonos asszisztencia számával együtt, így bármikor kapcsolatba léphetünk a biztosítónkkal és rögtön segítséget is kaphatunk, ha baj érne minket.

Vissza