A nyár utolsó hónapjában több ezren utasbiztosítás nélkül indulnak nyaralni


A magyarok nagy része utasbiztosítás nélkül utazik szabadságra. Azok a családok, akik biztosítást kötnek, 12-16 ezer Ft-ot fizetnek biztosítás díjként. Az emberek nagy része nincs tisztában azzal, hogy az utazási biztosítások milyen szolgáltatásokat tartalmaznak.

Sok ember azt gondolja, hogy a bankkártyába épített utasbiztosítás a költségeiket fedezi, ha baj éri őket, pedig ez csak minimális összegre nyújt biztosítást. Sőt a kórházba szállítás költségeit már nem is tartalmazza. Ezért a bankok kiegészítő szolgáltatásként plusz utasbiztosítást nyújthatnak a bankkártya mellé.

Bár sokan abban bíznak, hogy a bankkártyába épített biztosítás elég, ha baleset vagy betegség történik a nyaralásuk során, pedig még alap egészségügyi szolgáltatásra is alig-alig elég.

Sokan a külföldre utazók közül azt gondolják, hogy nem történhet velük baj, hiszen csak ide a szomszédba utazik.

Ilyen esetekben legalább az Egészségbiztosítási Pénztárnál kiváltható EU kártyát igényeljék, ami egyébként ingyenes. De fontos felhívni a figyelmet, hogy ez a kártya sem használható fel mindenütt, csak a kijelölt helyeken és ha máshol mutatjuk fel, akkor abban a kórházban nem is foglalkoznak velünk.

A biztosítási szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a kiegészítő utasbiztosítás és az EU kártya együttesen nyújt igazi biztonságot az ügyfelek számára.

Vissza