A nyaralás leggyakoribb balesetei és betegségei


A felmérések azt mutatják, hogy az utasbiztosítás kötéseken spórolnak az utazók, így ismét jelentősen visszaesett a külföldi utakra kötött biztosítások száma.

Vannak természetesen tudatos nyaralók, hiszen a családosok, és a valamilyen sportot űzők, szinte kivétel nélkül kötnek utasbiztosítást. Lényegesen nagyobb lett ezeknél a csoportoknál a felelősségtudat, így a családfő gondoskodik a családja biztonságáról, míg a síelők megkötik a síbiztosítás szerződést is.

A manapság népszerű könnyű búvárkodás mellé sem hiányzik a búvárbiztosítás, hiszen a búvárok elegendő esetet ismernek ahhoz, hogy meggondolatlanul biztosítás nélkül merüljenek alá. A számos kisebb balesettel járó extrém sportok képviselői sem mellőzik immár az extrémsport biztosítás kötést, hiszen egy siklóernyőzéshez még idehaza is megfelelő biztosítottsággal kell rendelkezni, mivel a TB nem fedezi a sportágból eredő balesetek gyógykezeléseinek többségét.

A legnagyobb baj az egyedül és néhány napra utazókkal van, hiszen ha a szomszédos országba kiugrik valaki egy-két napra, nincs megfelelő veszélyérzet, hiszen onnan könnyen hazajut valaki törött végtaggal is. Ennek ellenére a híradások arról is szólnak, hogy például valaki Bécsben szívinfarktust kap és a bécsi kórházban hetekig kezelik horror összegekért, melyet a családnak kell kifizetnie.

A leggyakoribb balesetek:

Az utasbiztosítás kalkulátor minden eshetőségre kínál megfelelő védelmet a nyaralóknak.

Vissza